De färgglada sorteringspåsarna går nu återigen att köpa

Nu finns de färgglada och användarvänliga sorteringspåsarna att köpa i växeln på Laxå kommunhus, på ÅVC Mosjön och Laxå Vattens huvudkontor (vid Laxå avloppsverk). Påsarna är i fyra olika färger och märkta plast, glas, metall och papper - perfekta att sortera dina förpackningar i.

Setet med fyra påsar kostar 75 kr. Detta pris gäller endast boende i Laxå kommun eller för de som har ett renhållningsabonnemang hos Laxå Vatten. Kostnaden kommer att faktureras så glöm inte legitimationen.


Varför ska förpackningar sorteras?

När du sorterar dina förpackningar spar du både energi och jordens resurser. Att tillverka nya förpackningar av återvunnet material kräver mindre energi än att använda ny råvara.

Det är dessutom lag på att du ska sortera ut dina förpackningar, det står i förordningen om producentansvarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Långt till återvinningsstationen?

Ta med och lämna dina förpackningar till återvinning när du är på väg någon annanstans. Återvinningsstationer finns över hela landet och du måste inte lämna dina förpackningar i den som är närmast din bostad - välj den som finns där du är ändå.